PANAX GINSENG
Uitstekende kwaliteit GINSENG van het merk Pine Brand,doos met 10 flesjes 10ml  met elk 2000mg Ginseng.  Gebruik:1 flesje per dag.
Wij hebben al bijna 10 jaar hele goede ervaring met dit produkt.
Dit extract van de gestoomde wortel van de Panax Ginseng die 6 jaar gegroeid heeft in het gebergte van Noord China levert goede diensten bij algehele uitputting, bij herstel,bij het ouder worden. Deze ginseng is vooral goed voor de opbouw van vitaliteit en afweer.
Kuur 2 maanden = 6 dozen € 37,50 inclusief verzenden in Nederland! 

Bestellen: Geef  de naam van het produkt, uw naam en adres door per email, en u krijgt van ons een bevestiging. Telefonisch kan ook 035 6280046. U betaalt na ontvangst.
Cordyceps sinensis. ---De keizerlijke paddestoel--
-
Deze geneeskrachtige paddestoel, komt van oorsprong uit het hooggebergte tussen 3000 en 5000 meter in de Chinese provincie Yunnan, in bepaalde gebieden in het midden en noorden van China alsook in Tibet en Nepal. Cordyceps was altijd zeldzaam en bijna onbetaalbaar tonicum. Het was vroeger 4 maal zijn gewicht in zilver waard en daarmee was ze alleen voorbehouden aan de keizer en rijke adel.

Cordyceps  in deze tijd.
Deze paddestoel is een van de bijzonderste middelen die de traditionele Chinese geneeskunde heeft voortgebracht. Cordyceps wordt special als een krachtig tonicum gebruikt. Cordyceps versterkt de niermeridiaan (yin energie) en de longmeridiaan (qi de essentiŽle levensenergie).
In westers georiŽnteerde studies werden de biochemische effecten van Cordyceps onderzocht.
- Bevordering van de energieproductie in de cellen door positieve verandering van de relatie van  adenosinetrifosfaat tot het anorganische fosfaat in de lever.
- Een betere zuurstofvoorziening in het lichaam.
- Een antioxidatieve werking in het lichaam- vermindering van vrije radicalen.
- Zakken van de cholesterinespiegel
- Gunstige werking op hart en bloedvaten.

Hoe kwam codyceps naar het westen.
“Newsweek”bracht in september 1993 een opzienbaar bericht over de nationale Chinese atletiekkampioenschappen waar Chinese atleten verschillende wereldrecordtijden behaalden. Hun trainers verklapte de westerse sportpers het geheim van dit resultaat: een zeer grondige training en een regelmatige inname van cordyceps

Cordyceps- Hoe wordt het verbouwd.
Tegenwoordig wordt het mycelium (paddestoel-schimmeldraden) van de cordyceps sinensis over de hele wereld gecultiveerd en is onderwerp van talrijke farmacologische studies en succesvolle toepassingen.
Om de invloed van schadelijk milieuverontreiniging te vermijden vindt de kweek van het mycelium plaats op een steriele voedingsbodem bijvoorbeeld rijst. Het op deze manier gewonnen  mycelium bevat de hoogste concentratie werkstoffen.

Kwaliteitscontrole.
In de cordyceps worden een reeks van bioactieve stoffen geÔdentificeerd. Belangrijk voor de werkzaamheid van cordyceps is het gezamenlijke totaal van deze bestanddelen  -voornamelijk nucleosiden als adenosine, guanosine, thymidine, en cytosine.  Onze leverancier heeft hier een teststandaard ontwikkeld waarbij de inhoudsstoffen van de cordyceps als de zogenoemde Hydrocyethyl Adenosine Analogs (HEAA) met analyse worden bepaald.
Hierbij werden de onderzoekers verrast door het testresultaat bij cordyceps-monsters van uiteenlopende herkomst.
Vooral de mycelium-monsters van de optimale voedingsbodem toonden een 4-5voudig hoger niveau van bioactieve stoffen vergeleken met de beste in het wild gevonden paddestoel monsters en overtroffen zelfs de beste bekende  gekweekte cordyceps CS-4. 
Zodoende kunnen wij de hierbij de beste gecontroleerde biologisch verbouwde Cordyceps sinensis Alohaensis (in de USA) aanbieden, het beste product op dit gebied.


Wanneer u belangstelling heeft kunnen wij u prijsopgave doen  email.

 
”Ling Zhi de goddelijke paddestoel van de onsterfelijkheid.”
Chinese naam: Ling Zhi, Japanse naam: Reishi, 
Latijnse naam: Ganoderma Lucidum 
In de traditionele Chinese geneeskunde is “”de goddelijke paddestoel van de onsterfelijkheid”” een van de, door de praktijk bewezen, krachtigste natuurgeneesmiddelen. 
Ling Zhi heeft een lange traditie als middel om een jeugdige vitaliteit te behouden.
Wetenschappelijke onderzoeken wijten deze gezondheid bevorderende eigenschappen aan het hoge gehalte aan polysacchariden. 

Deze geneeskrachtige paddestoel bevat triterpenen, polisacchariden, betaglucanen, steroÔden, aminozuren, alkaloÔden, nucleoside, vitaminen, mineraalstoffen enz. welke vooral immuunstimulerend werken en de antioxidatieve beschermingssystemen in het lichaam activeren.
 

In de Ben Cao Gang 1578, het beroemdste geneeskruidenboek van China, wordt beweerd dat voortdurend gebruik van Ling Zhi het gewicht vermindert en de levensverwachting verhoogt.(Huang 1993). Er zijn vele Chinese en Japanse berichten over mensen met degeneratieve ziekten, die aan lange reizen begonnen om Ling Zhi ( Reishi ) te vinden.

Men dacht vroeger dat de verschillende geneeskrachtige eigenschappen afhingen van zijn kleur.
In werkelijkheid bezit Ling Zhi verschillende eigenschappen die van de groeiplaats afhankelijk zijn. (Jong en Birmingharii, 1992). Gedurende de Ming dynastie(1384-16444) werd hij Qi Zhi of “rode paddestoel”” genoemd. Men meende toen dat hij het hart goed deed.(Yeung 1985).
In de traditionele Chinese geneeskunde werd Ling Zhi in de hoogste klasse van de tonicums ondergebracht.

Wanneer u belangstelling heeft kunnen wij u prijsopgave doen  email.